•  

Mesleki Eğitimlerimiz

Macaron Eğitimi

Macaron; teknik hassasiyeti yüksek ve doğru pişirme mantığı gerektiren Fransız pastacılık sanatıdır. Bu eğitim; hamur yapısından renk stabilizasyonuna kadar doğru macaron üretme becerisi kazandırır.

 

EĞİTMEN
10/12/2025

Toplam Eğitim Süresi:

60 Saat

 

Eğitim Açıklaması:

Macaron; teknik hassasiyeti yüksek, profesyonel reçete ve doğru pişirme mantığı gerektiren Fransız pastacılık sanatıdır. Bu eğitim; hamur yapısından renk stabilizasyonuna kadar doğru macaron üretme becerisi kazandırır.

 

Neler Öğreneceksiniz?

1. Macaron hamuru hazırlama

2. Renk ve kıvam kontrolü

3. Aroma – dolgu geliştirip dengeleme

4. Fırınlama – kurutma teknikleri

5. Ürün form standardı

6. Ticari üretime dönüştürme

 

Bu Eğitimi Neden Almalısınız?

Macaron, yüksek maliyetli ve yüksek kar marjlı butik ürün segmentidir. Bu eğitim profesyonel butik üretim perspektifi sağlar.

 

Kurs İçeriği (Müfredat)

1. Macaron üretim mantığı

2. Malzeme – ekipman seçimi

3. Macaron hamur formülasyonu

4. Aroma geliştirme

5. Dolgu çeşitleri

6. Renk dengesi ve görsel standart

7. Fırınlama – kurutma çalışma sistemleri

8. Paketleme – raf ömrü

9. Ürün fiyatlama mantığı

10. Ticari butik üretim

 

Bu Program Kimler İçindir?

Butik pastacılık, gastronomi, girişimcilik alanında ilerlemek isteyen herkes içindir.

 

Eğitim Şekli:
Online / Hibrit

 

Sertifika Türü:
Uluslararası Akreditasyonlu Sertifika

 

Erişim:
Telefon, Tablet, Bilgisayar

 

Kontenjan:
Kontenjan Mevcuttur

 

Sınav Başarı Oranı:
%96

İlgili konuları keşfedin
macaron yapımı pastacılık eğitimi fransız tatlıları makaron teknikleri macaron kursu
Macaron Eğitimi