•  

Mesleki Eğitimlerimiz

Butik Çikolata Eğitimi

Butik Çikolata; çikolatanın temperlenmesi, aromalandırılması, form verilmesi ve profesyonel sunuma dönüştürülmesi alanında uzmanlık gerektiren bir üretim sanatıdır.

 

EĞİTMEN
11/12/2025

Toplam Eğitim Süresi:

60 Saat

 

Eğitim Açıklaması:

Butik Çikolata; çikolatanın temperlenmesi, aromalandırılması, form verilmesi ve profesyonel sunuma dönüştürülmesi alanında uzmanlık gerektiren bir üretim sanatıdır. Bu eğitim; butik üretim tekniklerini, malzeme bilgisini ve kendi markanı oluşturma perspektifini kazandırır.

 

Neler Öğreneceksiniz?

1. Çikolata temperleme teknikleri

2. Dolgulu – dolgulu olmayan ürün formülasyonları

3. Aroma – sos – krema dengelemeleri

4. Çikolata dekorasyon – sunum teknikleri

5. Hammadde seçimi ve kalite farkı

6. Üretimi ticari ürüne dönüştürme bakışı

 

Bu Eğitimi Neden Almalısınız?

Çikolata yüksek kârlılık oranı sebebiyle butik pastacılık ve hediyelik sektöründe en çok tercih edilen ürün kategorisidir. Bu eğitim; hobi seviyesini profesyonel üretim seviyesine taşır.

 

Kurs İçeriği (Müfredat)

1. Çikolata çeşitleri ve kakao türleri

2. Temperleme yöntemleri

3. Kalıp ve ürün form tasarımı

4. İç dolgu geliştirme

5. Çeşitli aroma uygulamaları

6. Çikolata ile dekorasyon

7. Ürün eşleşmeleri (meyve / kuruyemiş / sos)

8. Paketleme – raf ömrü

9. Menü – ürün planlama

10. Butik marka oluşturma temelleri

 

Bu Program Kimler İçindir?

Butik pastacılığa yönelenler, restoran/kafe sahipleri, girişimciler, çikolata sanatına ilgi duyan herkes içindir.

 

Eğitim Şekli:
Online / Hibrit

 

Sertifika Türü:
E-Devlete İşlenir Sertifika

 

Erişim:
Telefon, Tablet, Bilgisayar

 

Kontenjan:
Kontenjan Mevcuttur

 

Sınav Başarı Oranı:
%95

 

İlgili konuları keşfedin
çikolata yapımı butik çikolata pastacılık eğitimi el yapımı çikolata çikolata tasarımı
Butik Çikolata Eğitimi